KBC Hospitalisatieverzekering

De KBC is een grote bank en verzekeraar in België. Voor de goedkoopste hospitalisatieverzekering kan u hier misschien niet terecht, maar het is wel een zeer betrouwbare partij waar men met een gerust hart terecht kan. Over het algemeen kennen relatief weinig mensen de voordelen van deze verzekering, waardoor ook niet veel mensen deze afsluiten. Toch is het een verzekering waar veel mensen gebruik van zouden kunnen maken. Zo maakt ongeveer 1 op de 3 gezinnen in België in een jaar gebruik van een hospitalisatie. Dit betekent dat er in drie jaar gemiddeld een keer een beroep kan worden gedaan op de hospitalisatieverzekering van KBC. Op die manier is de premie die men per maand betaalt natuurlijk snel terugverdiend en is het daardoor een voordelige verzekering. De verzekering zorgt er namelijk voor dat het deel van de kosten dat men bij een opname zelf dient te betalen verzekerd is en dat de verzekeraar daar dus voor op zal draaien. Zo kan men bijvoorbeeld denken aan de kosten van het verblijf, het vervoer naar het ziekenhuis en aanvullende zaken zoals een overnachting met een kind. Een hospitalisatieverzekering kan voorkomen dat deze kosten hoog oplopen en dat men daardoor na dient te denken over de financiële gevolgen van een bepaalde behandeling.

De KBC hospitalisatieverzekering biedt een uitgebreide dekking en is daardoor dan ook relatief populair onder de mensen die de voordelen kennen van deze verzekering. Zo geldt er bijvoorbeeld een wereldwijde dekking voor deze verzekering. Dat betekent dat men overal ter wereld gebruik kan maken van de specialistische zorg in een ziekenhuis, zonder dat hiervoor direct de hoofdprijs dient te worden betaald. Daarnaast is het mogelijk om met de KBC hospitalisatieverzekering gebruik te maken van palliatieve zorg in het ziekenhuis, bij thuisbehandelingen en bij andere alternatieve behandelingen. Dit zorgt voor een zeer brede dekking die dus ook nog eens overal geldig is. Verder kent de KBC hospitalisatieverzekering een zeer uitgebreide periode voor en na de hospitalisatie waarin men verzekerd is. De KBC hospitalisatieverzekering levert op die manier in ieder geval geen half werk en zorgt ervoor dat men op de best mogelijke manier geholpen zal worden.

Verder geldt er voor de KBC hospitalisatieverzekering een zeer eenvoudige aanmelding. Het is niet nodig om allerlei dossiers te overleggen en op die manier de hele geschiedenis op het gebied van zorg bloot te leggen. Het is voor KBC voldoende om een medische vragenlijst in te vullen en op die manier kenbaar te maken hoe de medische situatie is. Daarnaast doet KBC ook op het gebied van het afhandelen van de facturen niet moeilijk. Door gebruik te maken van de Assurcard kan men heel gemakkelijk zorgen voor het feit dat KBC direct aan het ziekenhuis zal betalen en dat men op die manier dus niet zelf eerst met de rekening wordt geconfronteerd. Het is daardoor al helemaal niet nodig om zelf een bepaald bedrag voor te schieten. Dit betekent dat de eigen bankrekening niet nodig zal zijn om de hospitalisatie te vergoeden en dat de hospitalisatieverzekering eigenlijk alles uit handen neemt.