DKV Hospitalisatieverzekering

De hospitalisatieverzekering van DKV kent natuurlijk de eigen unieke polis die een aantal belangrijke voordelen met zich meebrengt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een vrije keus te hebben wat betreft arts en ziekenhuis en zal de uitbetaling direct vanaf de eerste dag ingaan. Verder kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van een ambulance en kan men standaard een dubbele diagnose aanvragen van artsen over de gehele wereld.

De vrije keus van arts en ziekenhuis is natuurlijk vooral erg interessant binnen de DKV hospitalisatieverzekering. Op die manier is men namelijk niet gebonden aan een bepaalde plaats of een bepaalde arts. Op het gebied van de locatie kan het gemakkelijk voorkomen dat deze niet in de buurt ligt bij waar men woont. Zodra men geen vrije keus heeft kan dit dus betekenen dat het eerst nodig is om een stuk te reizen, voordat men gebruik kan maken van de dienstverlening en op die manier kan profiteren van de eigen verzekering. Bij DKV zijn ze van mening dat dit niet de bedoeling kan zijn van een hospitalisatieverzekering. Het is daarom mogelijk om gewoon gebruik te maken van de arts in de buurt en de rekening vervolgens op te sturen naar de verzekeraar. Deze zal die vervolgens vergoeden zodat de verzekeringnemer uiteindelijk niets betaalt voor de hospitalisatie.

Ten tweede gaat de uitbetaling bij een eventuele opname al direct vanaf de eerste dag in. Dit betekent dat het niet nodig is om lang op het geld te wachten en op die manier eigenlijk alles voor te schieten. DKV snapt dat klanten die een hospitalisatieverzekering dit nu juist doen om zelf niet al het spaargeld te hoeven gebruiken. Men zorgt er op deze manier voor dat dit inderdaad niet het geval is. Wanneer de verzekeraar later uit zou gaan betalen dient men namelijk alsnog eerst de bankrekening leeg te halen, voordat het geld een keer terug zal komen.

Ten derde kan men onbeperkt gebruik maken van de ambulance wanneer er een opname nodig is. Een ritje met de ambulance kan gemakkelijk flink in de papieren lopen en het is daarom een aantrekkelijk punt van deze hospitalisatieverzekering. Men kan op deze manier gebruik maken van de beste en snelst mogelijke zorg, zonder dat men hierbij na hoeft te denken over de financiƫle gevolgen die dit met zich mee zal brengen. Het is daardoor niet nodig om na te denken over de kosten van een bepaalde manier van handelen, waardoor men zich kan richten op het eigen herstel.

De DKV hospitalisatieverzekering biedt daarnaast natuurlijk nog een aantal andere voordelen. De prijs van de verzekering is aan de hoge kant, maar op die manier is men er in ieder geval wel zeker van dat er een goede verzekering is afgesloten. Zoals voor zoveel dingen geldt kan men er op die manier vanuit gaan dat de betalingen per maand er voor zorgen dat er in ieder geval geen problemen zullen ontstaan en dat verrassingen achteraf niet aan de orde zijn.